Port4Growth Internationaliseringsplein

Speciaal voor ambitieuze groeiondernemers heeft Port4Growth een selectie gemaakt van internationaliseringsmogelijkheden. Onderstaand leg je gemakkelijk en persoonlijk contact via email of mobiele telefoon. Uiteraard kun je ook bellen met Port4Growth op 030 6866370.

Kredietverzekeringen en incassodiensten

Atradius is een wereldwijde kredietverzekeraar toegewijd om haar klanten te helpen veilig zaken te doen, waar ook ter wereld.  Atradius heeft meer dan 90 jaar ervaring in het ondersteunen van ondernemingen bij het beheren van hun kredietrisico’s in een Business to Business omgeving.

Atradius voert verschillende producten en diensten:

 • Kredietverzekering
 • Incasso
 • Bonding en special Products

Contact
Remco Verduin
E: remco.verduin@atradius.com
T: 06 53 81 26 55
W: www.atradius.nl 

Partner voor internationaliseren

Business Boost International ondersteunt bedrijven bij succesvol internationaal ondernemen vanuit een passie om het Nederlandse bedrijfsleven te versterken en werkgelegenheid te creëren door exportgroei.

Zij helpen de ondernemer met:

 • Omzet en winst vergroten
 • Strategie voor internationalisatie helpen formuleren en concretiseren
 • Kansen identificeren
 • Markten transparant(er) maken door gericht informatie verzamelen
 • Betere partner voor buitenlandse agent/distributeur worden en effectiviteit buitenlands netwerk vergroten
 • Valkuilen en risico’s vermijden cq beheersbaar maken
 • Sparring partner op internationalisatie vlak

Contact

Eric Oving
E: eric.oving@bb-int.nl
T: 0638894483
W: www.bb-int.nl

Kerst Doornhof
E: kerst.doornhof@bb-int.nl
T: 0620033002
W: www.bb-int.nl

Exportnetwerk, kenniscentrum, opleidingen

Fenedex is een particuliere en onafhankelijke vereniging van Nederlandse exporteurs en andere internationaal opererende ondernemingen. Met meer dan 1200 leden en ruim 4000 klanten is Fenedex hét gezicht van exporterend Nederland. Door middel van kennis en ervaringsuitwisseling, een uniek netwerk en het leveren van een relevant en hoogwaardig dienstenpakket stelt Fenedex haar leden in staat om succesvol te ondernemen op buitenlandse markten.

Contact

Finn van Naamen
E: finn@fenedex.nl
T: 06 48 07 72 17
W:
www.fenedex.nl

Accountancy en belastingen advies

Grant Thornton is een middelgrote accountants- en adviesorganisatie. De organisatie is verankerd in een internationaal netwerk van 40.000 professionals in meer dan 130 landen. ‘Ruimte scheppen voor groei’ is wat hen wereldwijd drijft, zij doen dit voor zowel het MKB alsmede grote organisaties in allerlei branches. Door hun netwerk kennen zij de lokale markt en fiscale en juridische regelgeving. Of het nu gaat om het openen van een nieuw kantoor of een internationale overname, zij begeleiden u met uw internationale ambities.

Contact

Luc Daemen
E: luc.daemen@gt.nl
T: 06 15 22 08 75

W: www.gt.nl    

Juridische dienstverlening

JointForcesLegal is een nichekantoor gespecialiseerd in nationaal en internationaal ondernemingsrecht. Opgericht door een voormalig partner van gerenommeerde kantoren met bewezen track record van meer dan 15 jaar specialistische  ervaring, Naast (internationale) advocatuur zijn zij ook (in house) legal counsel voor bedrijven. 

 • (International) contracting: adviseren over strategie, onderhandelen en opstellen van (internationale) contracten
 • (International) litigation: met uitgebreid netwerk van top partnerfirms procederen zij wereldwijd
 • (In house) legal couselling: uw lopende juridische zaken geregeld voor aantrekkelijk tarief

Contact

Jochem van der Veen
E: vanderveen@jflegal.nl
T: 06 53 28 08 06
W: www.jflegal.nl

Duurzame resultaatverbeteringen

Krauthammer is een internationaal opererende training, coaching en advies organisatie op het terrein van Leiderschap en Sales effectiviteit. Naast lokale “ go to market’ maatwerk programma’s ontwikkelen zij open internationale programma’s om leiders, business developers en salesteams te ondersteunen bij het werken in en met andere landen en culturen (persoonlijke effectiviteit, sales en onderhandeling, waarde proposities, leiding geven, partnerships aangaan en remote werken met internationale collega’s) Zij helpen de groeiondernemer met voorbereiding en competentie ontwikkeling. De consultants hebben ruime internationale ervaring in Zuid-Amerika, US en Azië en hebben opdrachten uitgevoerd in vrijwel alle Europese landen.

Contact

Jos Velthuis
E: jvelthuis@krauthammer.com
T: 06 537 039 14
W: www.krauthammer.com/nl

Informeert en ondersteunt ondernemers

Kamer van Koophandel beheert het Nederlandse Handelsregister en zorgen voor een efficiënte en klantvriendelijke registratie. Zij ontsluiten ondernemers – informatie van de overheid op een makkelijke, toegankelijke en daar waar nodig, persoonlijke wijze. Zij leveren (digitale) informatie – producten en publieke adviesdiensten waarmee ondernemers succesvol kunnen starten, innoveren en ondernemen in binnen- en buitenland. Zij verbinden ondernemers met elkaar en met relevante organisaties voor het realiseren van hun (groei)ambities.

Contact

Julia Foekema
E: julia.foekema@kvk.nl
T: 06 51 42 97 93
W:
www.kvk.nl

Innovation Services

Philips Industry Consulting helpt bij het ontwikkelen en of optimaliseren van operationele en innovatieprocessen. Klantgerichtheid, kwaliteit, snelheid en kosten zijn onze focus. Het team bestaat uit ervaren professionals met diepgaande ervaring en een praktische aanpak. Hiermee helpen zij ondernemers concrete en duurzame bedrijfsresultaten te behalen.

Criteria

 • Vooral geschikt voor bedrijven in de technologische sector en/of maakindustrie.

Contact

Hubert Rulkens
E: hubert.rulkens@philips.com
T: 06 23 26 74 51
W: Philips Industry Consulting

Internationaal zakendoen

Rabobank International Services ondersteunt bedrijven die internationaal willen groeien. Bijvoorbeeld door een passende internationale financiering te verstrekken, of door hun lokale netwerk ter beschikking te stellen. Dit doen zij in 46 landen, zowel in volwassen markten als in opkomende economieën. De doelstelling is om alle internationale klanten over de grens te volgen, waar ook ter wereld.

Contact

Niels Snoep
E: niels.snoep@rabobank.nl
T: 06 83 17 36 44
W: Rabobank International Services

Duurzaam, Agrarisch, Innovatief en Internationaal ondernemen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland ondersteunt ondernemend Nederland. Met subsidies, zakenpartners, kennis en regelgeving. Bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.

Over de grens liggen vele mogelijkheden en kansen. RVO.nl begeleidt ondernemers met internationale ambitie bij het vinden van informatie over de exportmarkt. Ook helpen zij bij het leggen van contacten met zakenpartners en het benutten van (financiële) ondersteuning.

RVO.nl weet alles omtrent verschillende regelingen & tools en heeft een groot internationaal netwerk:

 • Starters International Business – Go Abroad,
 • Well Prepared – een coachingtraject dat u helpt met uw internationale aanpak
 • De Zakenpartnersscan – de tool voor een persoonlijke introductie bij potentiele zakenpartners.
 • Dé app voor exporterend Nederland –  NL exporteert
 • Het omvangrijke buitenlandnetwerk van ambassades, consulaten generaal
 • Netherlands Business Support Offices (NBSO’s) die bedrijven kunnen helpen nieuwe (afzet)markten te betreden.

Contact

Niels Tigchelaar
E: niels.tigchelaar@rvo.nl
T:
06-11018589
W:
www.rvo.nl

Ambitieuze groeiondernemers ontmoeten?